05 lut

Pomagamy naszym Kombatantom

Pomoc ze strony Fundacji PGNiG umożliwiła nam przekazanie funduszy na leczenie i zakup leków dla Pana Pułkownika Tadeusza Bieńkowicza ps. „Rączy”. Dzięki temu wsparciu Pan Pułkownik mógł poddać się terapii leczniczej wzmacniająca jego zdrowie oraz kupić lekarstwa niezbędne do kontynuowania leczenia. Od Pana Pułkownika i jego syna Janusza dostaliśmy piękny dyplom z podziękowaniem za pomoc.

Fundacja zorganizowała obiady dla naszego przyjaciela Pana Majora Wacława Sikorskiego, które 2 razy w tygodniu były dostarczane przez wolontariuszy Fundacji do domu Pana Majora.

Każdego roku nasi przyjaciele – Kombatanci oraz ich rodziny mogą liczyć od nas na paczki świąteczne z okazji Świąt Wielkanocnych oraz Bożego Narodzenia.