20 Kwi

Uroczystości pogrzebowe Mjr Zygmunta Szendzielarza

23 – 24 kwietnia 2016 r.

SOBOTA 23.04.16 CZUWANIE PRZY TRUMNIE

W najbliższą sobotę 23.04.16 w godzinach 10:30 – 19:00 trumna ze szczątkami Pana Pułkownika będzie wystawiona w kościele Św. Krzyża w Warszawie (Krakowskie Przedmieście). W tych godzinach, każdy, kto przybędzie, będzie mógł oddać Panu Pułkownikowi honory oraz będzie mógł czuwać przy jego doczesnych szczątkach. Grupy rekonstrukcyjne będą pełnić wartę (od 30 – do 60 minut). Chętnych do pełnienia warty prosimy o informację na priva.

NIEDZIELA 24.04.16 MSZA ŚWIĘTA I UROCZYSTOŚCI POGRZEBOWE

Msza Święta odbędzie się o godzinie 15:00 w kościele pod wezwaniem św. Boromeusza, który znajduję się przy wejściu na cmentarz cywilny na Powązkach (Stare Powązki tzw. Powązki Cywilne).

Ok. godziny 16:00 formować się będzie kondukt żałobny, który ruszy z kościoła w kierunku Cmentarza Wojskowego na Powązkach, który jest oddalony o ok. 2 km od kościoła.

PROSIMY pamiętać, że kościół pod wezwaniem św. Boromeusza nie jest duży, w Mszy Świętej udział weźmie Pan Prezydent, Minister Obrony Narodowej oraz przedstawiciele aparatu państwowego. Ulica Powązkowska prawdopodobnie zostanie zamknięta dla ruchu drogowego.

Będziemy informowali o szczegółach organizacyjnych, jak tylko je poznamy (w ciągu najbliższych dni).

Dojazd do Kościoła:

– z Dworca Śródmieście, Dworca Centralnego, Placu Zawiszy tramwaj nr 22